Türkiye E- Vize Nedir Nasıl Alınır?

 

 

Türkiye E- Vize Nedir Nasıl Alınır?

E- vize; bir ülkeye giriş yapabilmek için alınan bir vize türüdür. Online olarak alınır. Diğer vize türleri için bir alternatiftir. Ancak bu vize ile yalnızca turistik geziler için izin verilir. Eğitim ya da çalışma gibi sebeplerden ülkelere giriş yapmak için e- vize alınamaz. Bunların farklı makamlar a başvuru yapılarak gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Peki, Türkiye e- vize nedir nasıl alınır?

Türkiye İçin E- Vize Nedir?

Ülkemiz sınırlarına giriş yapmak için internet üzerinden online olarak alınabilen bir vize türüdür. Yalnızda turistik geziler için alınabilir. Kısa sürelidir. Başvuru gerçekleştirildiğinde Türkiye Cumhuriyeti ilgili makamlarının bu başvuruyu neden belirtmeksizin reddetme hakkı vardır.

E- Vize Nasıl Alınır?

Türkiye için e- vize alabilmek adına;

·         Öncelikle yabancı uyruklu kişilerin geçerli pasaport örnekleri

·         Uyruğa göre istenecek ek belgeler ( bunlar başvuru esnasında sitede belirtilecektir.)

·         Harç yatırılması ( bu da yine site üzerinden belirtilecek ve yatırılan harç e- harç ödeme bilgisi olarak gönderilebilecek.)

·         Tüm bu koşullar dikkatli bir şekilde sisteme girildikten sonra kişilerin e- mail adreslerine doğrulama adresi gönderilecek ve böylece ödeme işlemi buradan gerçekleştirilecektir.

Onay işlemi gerçekleştirildikten yani başvuru kabul edildikten sonra barkotlu bir belge oluşturulacaktır. Bu belge internet üzerinden indirilecek ve seyahat esnasında kişilerin yanında mutlaka bulundurulacaktır.

https://www.gocmenburosu.com/gocmenlik-basvurusu/

Yorumlar